Facultatea de Fizica Iasi - Universitatea "Al. I. Cuza"
ro en
Imagini din facultate
Calendar
Concurs de admitere pentru extensiunea Facultatii de Fizica de la Balti, Republica Moldova

  Facultatea de Fizică a Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi organizează concurs de admitere pentru anul I la specializarea FIZICĂ‚ TEHNOLOGICĂ‚ la extensiunea sa de la  Universitatea de Stat  Alecu Russo din Bălţi.

  Studiile, cu durata de 4 ani, se vor finaliza cu examen de licenta si diploma de inginer în specializarea Fizica tehnologica, domeniul Stiinte Ingineresti Aplicate, acordata de Universitatea lexandru Ioan Cuza si de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului din România, care finanteaza programul, in baza protocolului de colaborare cu Ministerul Educatiei din Republica Moldova. Dosarele se depun la Universitatea de Stat Alecu Russo din Bălţi, bloc IV, sala 408, intre 14-24 iulie 2016 intre orele 9-17.

  Pentru specializarea de licenta Fizica Tehnologica sunt disponibile 80 locuri fara taxa si cu bursa in cuantum de 65 de euro. Pentru masterat  sunt disponibile 43 locuri fara taxa, dintre care 18 cu bursa in cuantum de 75 de euro lunar. Cursurile si laboratoarele se vor desfasura in cadrul Universitatii Alecu Russo din Balti, conform planului de invatamant al specializarii Fizica Tehnologica de la Facultatea de Fizica din Iasi, acreditat de ARACIS, si vor fi sustinute de cadre didactice universitare din Iasi si Balti.

Planul de invatamant pentru specializarea Fizica Tehnologica poate fi gasit la adresa:
http://www2.phys.uaic.ro/planul-de-invatamant-specializare-fizica-tehnologica_l35_p0.html

Planul de invatamant pentru specializarea Fizica aplicata in tehnologiile informatiei si comunicatii poate fi gasit aici.

Oportunităţi de angajare după absolvire

-Cercetător ştiinţific;
- Specialist în comunicaţii de date şi reţele de calculatoare, programator, software developer;
- Carieră în domeniul meteorologiei, ecologiei şi protecţiei mediului;
- Carieră în învăţământul preuniversitar (Fizică, Biologie, Informatică) sau universitar;
- Specialist în analiză şi prognoză în instituţii bancare (statistică economică);
- Inginer in domeniile telecomunicatii, electrotehnica, tehnologia materialelor etc.

 Diplomele obţinute la Facultatea de Fizică a Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi sunt recunoscute  în Uniunea Europeană, fără a mai fi necesare formalităţi suplimentare.

Users login
username:
Password:
Cauta
cuvant:
Contact Us

Loading...